dinsdag 8 mei 2018

Schauberger, een bijzondere natuuronderzoeker.


 
Deze in Oostenrijk geboren boswachter (1885-1958) heeft vele dagen en zelfs nachten eenzaam doorgebracht in de uitgestrekte bossen, bergmeren en –bronnen. Door zijn nauwe verbondenheid met de natuur leverde dat ook bijzondere ontdekkingen op. Zo observeerde hij hoe forellen “stil” kunnen staan in een snelstromende beek en zelfs in staat zijn tegen een waterval “omhoog” te springen (bijna gedragen) om bij de bron te komen waar ook gepaard wordt. Hij bestudeerde nauwgezet het verloop van water in een rivier en observeerde verschillen tussen binnenkant en buitenkant in temperatuur en zelfs wijze van wervelingen. Water is de bloedstroom van de aarde en brenger van leven. Het maakt een cyclus door vanuit de lucht en via regen op aarde tot diep in de aarde en dan weer een omgekeerde beweging verzadigd met mineralen uit de aarde omhoog om ergens als bron op te wellen op een berg of heuvel. Ook een gezond bos leeft in een nauwe symbiose met het water dat voedsel tot boven in de kruin brengt . Hij zag parallellen met de kosmos en ons zonnestelsel waar de aarde en andere planeten in elliptische banen rond de zon draaien en ook nog om hun eigen as. Water maakt vergelijkbare bewegingen.  





Op basis van deze inzichten ontwierp Schauberger een waterbaan (uit houten materialen), die kronkelend als een rivier boomstammen van boven op een heuvel tot in het dal brengt. Alle ingenieurs hadden het voor onmogelijk gehouden maar deze natuurvorser bewees dat het kon. Toen het gelukt was mocht hij het op meer plaatsen realiseren in Europa.



 Voor de landbouw heeft hij ook een belangrijke bijdrage geleverd door ijzeren ploegen en gereedschappen (die magnetisch en geen edelmetaal zijn) te vervangen door koperen gereedschappen die de bodemvruchtbaarheid bevorderen.  Hij ontwikkelde ook een houten of koperen waterleiding met aan de binnenkant een soort gebogen plaatjes of geleiders die het water juist naar binnen laten circuleren waardoor het water zuiverend en gezondmakend werkt, zoals bronwater.  

Schauberger was ervan overtuigd dat de natuur werkt met gezonde mechanismen en principes die we moeten onderzoeken en overnemen. De explosie- en brandstofmotor  is schadelijk voor de mens en de natuur en zou beter vervangen moeten worden door implosie-motoren . Hij ontdekte dat water over fijne energieën beschikt en dat we die kunnen gebruiken. Hij maakte/ontwierp zelfs een levitatiemotor maar moest het geheim daarvan achterlaten bij Amerikaanse officials waar hij de laatste periode van zijn leven doorbracht.  

 
 
 

Geen opmerkingen: