woensdag 5 augustus 2020

De bijzondere vermogens van ons bewustzijn.



Veel mensen zoeken hun bezigheden en vertier in spannende science fiction boeken, fantasy-films of brengen uren door met spelletjes en internet. Weinigen realiseren zich dat ons verstand of bewustzijn over vele onvermoede  vermogens beschikt , die tot indrukwekkende resultaten kunnen leiden indien deze goed ontwikkeld worden.



Iemand die er ondanks zijn nog jonge leeftijd veel ervaring mee heeft is David Wilcock. In zijn recent verschenen boek “Awakening in the Dream  beschrijft hij hoe hij zijn slaapleven “bewust” heeft gemaakt , volgens een bijna wetenschappelijk ontwikkelde methode van Stephen LaBerge .  Het is gedetailleerd beschreven in het boek “Lucid dreaming: The power of being awake in your dreams” en zijn tweede boek “Exploring the world of lucid dreaming”.  

Er worden verschillende manieren beschreven, die je zult moeten uitproberen en oefenen om  “wakker” of bewust te worden, dàt je droomt terwijl je droomt.  Als dat lukt gaat er letterlijk een nieuwe wereld voor je open met onbegrensde mogelijkheden. Alles wat je in die droom “denkt” wordt werkelijkheid. Zo kun je letterlijk vliegen over je huis, je stad en nog verder. Je kunt door muren lopen, je kunt jezelf in van alles metamorfoseren, je kunt iedereen zijn die je wil zijn, je kunt alles creëren. Het geeft een fantastisch en uitgesproken euforisch gevoel en voel je je een échte superheld.

Wilcock beschrijft ook dat hij via verschillende methoden geoefend heeft om zijn dromen te onthouden en ’s ochtends op te schrijven. De belangrijkste manier is , om als je uit jezelf wakker wordt (en dus niet via een irritante wekker of radio) om dan een tijdje  stil in dezelfde houding te blijven liggen. Flarden van je droom komen dan langzaam weer terug en die kun je opschrijven. De dromentaal is wel een beeldentaal en gebruikt bekende plaatsen en personen uit je leven om bepaalde aspecten van jezelf te accentueren. Als je daar een tijdlang mee bezig bent, zul je ontdekken dat er ook veel voorspellende dromen bij zitten, die je waarschuwen voor een ongeluk of aangeven dat je gaat verhuizen of een nieuwe relatie en/of baan krijgt.   In het boek van Wilcock vind je er vele tientallen voorbeelden die echt indrukwekkend zijn. Dromen zijn altijd betekenisvol  al is de bron niet altijd duidelijk. Soms noemt Wilcock je hogere Zelf als bron.  Op andere momenten zijn het buitenaardsen, die boodschappen door willen geven en soms zijn het engelachtige geestelijke wezens.

In het boek is ook sprake van een stem van je dromen (Voice of dreams) die je ’s-ochtends kunt horen en die je boodschappen doorgeeft die soms cryptisch zijn. Het vergt oefening om die vrij stille stem te kunnen horen en ook enige vaardigheid om je analytisch en gevoels- verstand op een laag pitje te zetten en precies op te schrijven of te onthouden wat je hoort, ook al begrijp je het niet en heb je meteen een mening klaar. Wilcock heeft dat flink getraind en kreeg daardoor veel boodschappen die zeer betekenisvol waren. Zo heeft hij de 9/11 aanslagen in New York in 2001 al een langere tijd daarvoor aangekondigd gekregen en ook de financiële crisis in 2008.

Wilcock heeft zelf ook een methode ontwikkeld om vragen te stellen en via zijn dromen of helpers antwoord te krijgen. Soms kwam het antwoord via automatisch schrift en soms via een droom van een vriend.  Nog later kon hij rechtstreeks communiceren met een buitenaardse entiteit.    

Al deze verschillende mogelijkheden hebben nog betrekking op je droom- of astraal-leven.
Een heel andere benadering is via hypnose  of ook wel hypnotherapie genoemd, die onder deskundige leiding mensen in diepe onderbewuste lagen van je verstand of bewustzijn brengt en daar veel wonderbaarlijke informatie naar boven kunnen halen. Dat kan gaan over traumatische gebeurtenissen in je jeugd, die je verdrongen had of zelfs ervaringen uit vorige levens. Het is zelfs gelukt mensen naar toekomstige levens  en de periodes tussen twee incarnaties  te laten gaan, alsof in de geest het aspect lineaire tijd niet bestaat. 

Iemand die daar veel mee geëxperimenteerd heeft is dr. Michael Newton , bijvoorbeeld in het boek “Destiny of Souls”. Wat je daar leest is werkelijk uitzonderlijk  mooi en vertoont veel overeenkomsten met  de  ervaringen van mensen met een bijna dood ervaring (NDE=  Near Death Experience)  en de studies van dr Ian Stevenson naar het verschijnsel reïncarnatie.      https://religieuze-ervaringen.blogspot.com/2016/11/reincarnatie-wetenschappelijk-onderzocht.html


Weer een andere manier is ontdekt, die in de literatuur Remote Viewing is gaan heten.  Zet iemand in een afgesloten donkere ruimte en laat zo iemand ontspanningsoefeningen doen. Daarna krijgt die persoon de coördinaten door van een punt/plaats op de wereldbol (of zelfs een andere planeet) en dan wordt hem/haar gevraagd om daarheen te gaan en te vertellen of te beschrijven wat hij/zij daar ziet. Je zou met je nuchtere rationele verstand kunnen denken dat dit alleen maar verzinsels oplevert. Het tegendeel is waar en heeft tot verbluffende resultaten geleid, die niemand had verwacht. En als tijd/ruimte verwisselbaar zijn kun je ook iemand vragen om naar  een bepaalde plaats en naar een bepaalde tijd te gaan. Een virtuele tijdmachine bestaat, maar vereist strikte wetenschappelijke protocollen zoals is vastgelegd door onder andere Dr. Courtney Brown in "Cosmic Voyage" in 1996.

Door Wilcock ook vaak genoemd en veel geoefend zijn allerlei vormen van meditatie die ook na lange perioden van intensieve oefening tot resultaten kunnen leiden.

Al deze verschillende mogelijkheden zijn voor iedereen beschikbaar en te ontwikkelen als je meer wilt weten over jezelf , je missie en verleden, het ontstaan van de wereld, over religie en  het bestaan van God of buitenaardsen en zelfs over onze toekomst.     
Look within...in je hart of binnenste zijn de grootste schatten . 

Geen opmerkingen: