maandag 2 juni 2014

De ogen van de Sfinx: een boekbespreking


Oeroude geheimen. 

In 1989 schreef de Zwitserse journalist en amateur archeoloog Erich von Däniken dit boek na lang twijfelen. Al jaren had hij zich intensief met de piramides en antieke tempels in Egypte beziggehouden, maar hij had niet het gevoel daar als leek nog iets aan te kunnen toevoegen. Er was al zoveel over geschreven door zoveel specialisten. Zijn aanhoudende kritische onderzoek heeft echter toch weer een nieuw boeiend verhaal opgeleverd over de oude geschiedenis van Egypte, de grote piramide van Gizeh, het verloren gegane labyrint  en de indrukwekkende reeks van dierenmummies.  Natuurlijk kent iedereen de mummies van de farao’s, hogepriesters en koningen, maar minder bekend zijn de enorme aantallen dierenmummies. Zo zijn er wel tienduizenden gemummificeerde apen,  krokodillen (honderdduizenden!), stieren, katten, ibissen, valken, mussen en zelfs ratten, vissen, kevers en kikkers ! In feite waren er zo’n 42 heilige dieren, die bewaard moesten worden om onduidelijke redenen. Het meest indrukwekkend zijn de vele “goddelijke” (Apis-) Stieren waar grote graven en ook granieten  sarcofagen voor zijn gebouwd.  Toch bleek uiteindelijk na opening van deze graven en de mummie-inhoud, dat deze bestonden uit een teerachtige substantie met daarin verbrijzelde kleine botresten, die nooit van stieren afkomstig waren. Bizar. Dit geheim is nog steeds niet goed verklaard vindt Von Däniken.

Een heel spannend deel gaat over een enorm groot labyrint (deels boven- en deels ondergronds) met  grote tempelzalen, zuilengalerijen, een kunstmatig aangelegd meer met daarin twee piramides en wel 3000 kamers en lange gangen vol prachtige schilderingen . In meerdere historische beschrijvingen van Griekse en Romeinse  historici zoals   Herodotus (450 jaar v. Christus), Diodorus (100 jaar voor Chr.) en Strabo (10 na Chr.) vinden we zeer gedetailleerde beschrijvingen, omdat ze ooit in Egypte geweest zijn en deze bouwwerken (mooier en groter dan de piramiden!!)  met eigen ogen hebben aanschouwd. Tot op de dag van vandaag beweert Von Däniken heeft men dit labyrint dat immens groot en mooi moet zijn geweest nog niet ontdekt. Ook na het verschijnen van Von Dänikens boek zijn er expedities geweest waarvan de belangrijkste de Mataha-expeditie is van rond 2008. Belgische en Egyptische archeologen hebben samen na een bodemscan uiteindelijk resten gevonden van een grote muur van meters dik en een enorm netwerk van kamers, verspreid over enkele hectaren. De resultaten werden echter doodgezwegen door dr. Hawass (hoogste autoriteit in Cairo) en de onderzoekers geïntimideerd, maar zijn nu toch  verschenen op internet (www.Labyrinthofegypt.com). Hier zouden nog enorme schatten verborgen kunnen liggen als de overleveringen kloppen.  De vraag is echter of en wanneer er toestemming gegeven wordt om dit complex uit te graven. Een van de vondsten die ze gedaan hebben is onderstaande gouden "zonneschijf". Een mysterieus artefact uit verloren tijden waarvan niemand precies weet waarvoor het bedoeld is. Een antieke CD, DVD of zien we hier een graancirkel vorm ??


Veel aandacht besteedt Von Däniken aan de grote piramide van Gizeh, die hij meerdere keren heeft bezocht, onderzocht en op basis daarvan grote vraagtekens zet bij de huidige opvattingen, zoals de ouderdom, de ontwerper/architect en de ontstaansreden van de piramide.  Het is de oudste en grootste piramide (zo’n 145 meter hoog) maar van binnen in veel opzichten raadselachtig. Zo zijn er geen wandversieringen aangetroffen, geen kostbaarheden en heeft men alleen een lege sarcofaag in de zogenaamde koningskamer gevonden plus een half afgebouwde ondergrondse kamer ? Waarom heeft men zo’n immens bouwwerk gemaakt dat zoveel inspanningen heeft gevergd om deze “leeg” achter te laten en dit is niet het werk van grafrovers geweest. Algemeen wordt door archeologen aangegeven dat de bouwer farao Cheops (zo’n 2000 voor Chr.) is geweest, die maar ruim 20 jaar geleefd heeft en dus zou ook de totale bouwtijd ongeveer zo lang zijn geweest. Dat is bijna onmogelijk, zelfs als alle Egyptenaren meegeholpen zouden hebben met de bouw. Von Däniken gelooft dat de bouw veel eerder (vóór de zondvloed) heeft plaatsgehad en vindt daarbij ook steun bij historische bronnen. Die beweren dat mogelijk de Bijbelse oervader Henoch (de vader van Methusalem en grootvader van Noach) de bouwer is geweest. 

Een verrassend nieuwe en overtuigende visie vinden we terug in een nieuwe video van 2019.

De  piramide was  bedoeld als toevluchtsoord en opslagplaats voor alle waardevolle spullen en kennis die behouden moest blijven tijdens de grote zondvloed en dus geen farao- of koningsgraf ! We hebben dus zeker nog niet alles ontdekt van deze piramide, want dezelfde bronnen beweerden ook dat er grote ondergrondse gangen zijn met  vele ruimtes.  
Metingen van een Japans team van wetenschappers (van de Waseda universiteit) hebben dat, begin 1987, met behulp van moderne apparatuur ook aangetoond. Er zijn nog vele grote ruimtes en holtes onder de piramide ! Toch wordt er (nog) geen toestemming gegeven om te gaan graven. Waarvoor is men bang?? 

Eind 2017 hebben wetenschappers met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid aangetoond met speciale metingen dat er nog een verborgen grote ruimte moet zijn schuin boven de koningskamer van circa 30 meter lang, 2 a 3 meter breed en 2 meter hoog. Misschien gaan we daar later wel een kijkje nemen?
Hetzelfde geldt voor de grote Sfinx die waarschijnlijk net zo oud is als de grote piramide. Hier zouden weleens Godenzonen begraven kunnen liggen, zegt Erich.   
Eind 2017 hebben wetenschappers aangegeven dat de sfinx mogelijk wel meer dan 750.000 jaar oud zou kunnen zijn. Wie waren de bouwers dan die over deze technologie beschikten? https://www.ninefornews.nl/grote-sfinx-jaar-oud-oekraiense/


Interessant is ook de stellling van Von Däniken  dat de oude Egyptenaren in de piramides ook een soort van elektrisch licht hadden. We vinden daar ook mysterieuze hiërogliefen van en er zijn ook oeroude batterijen gevonden met metalen delen in een keramieken vaas.  

Edgar Cayce, de slapende profeet  zoals hij wel genoemd wordt , heeft in een van zijn "readings" aangegeven dat de grote Pyramide gebouwd is  van 10.490 tot 10.390 voor Christus en heeft dus zo'n honderd jaar geduurd. Cayce leefde tot 1945.  Zie ook https://religieuze-ervaringen.blogspot.com/2014/05/edgar-cayce-een-slapende-helderziende.html

Later heeft de Franse archeoloog Robert Bauval zijn onderzoeksresultaten gepubliceerd in het boek The Orion Mystery (1994) waarbij hij het constateerde dat de positionering van de drie pyramides van Gizeh exact overeenkwamen met de drie belangrijkste sterren in de gordel van Orion, ten tijde van het sterrenbeeld Leeuw zo'n 10.500 jaar voor Christus. 
De sfinx op het plateau van Gizeh is ook in die tijd gebouwd en lijkt natuurlijk ook het meest op een afbeelding van een leeuw.  Dus Bauval bevestigt hiermee de bewering van Cayce.  

Nog verrassender is dat Cayce ook heeft aangegeven dat er in de buurt of onder de rechter klauw van de Sfinx van Gizeh zich een geheime ondergrondse kamer bevindt, die hij de Hall of Records heeft genoemd. Daar zouden schatten te vinden zijn die ons alles vertellen over de ontstaansgeschiedenis van de mensheid. Het zouden een soort van holografische projecties zijn met drie dimensionale beelden/films over wat er echt gebeurde in het begin van de beschaving op aarde.  
Mysterieus genoeg zouden daar ook buitenaardse beschavingen zoals die van de "Avians" geholpen hebben bij de bouw. De Avians zijn een op mensen gelijkend buitenaards ras, dat wel een vogelkop heeft die lijkt op een havik,  zoals ook de nu nog gebruikelijke Egyptische afbeelding van Horus laat zien.   Cayce zag ook buitenaardse ruimtevaartuigen in de vorm van een vliegende sigaar of zeppelin, die al beschikte over anti-zwaartekracht technologie.

Per toeval ben ik een aantal bijzondere boekjes tegengekomen van auteur Radu Cinamar , een Roemeense onderzoeker. Zie ook https://religieuze-ervaringen.blogspot.com/2020/05/transsylvanian-sunrise.html
In zijn boek Mystery of Egypt beschrijft hij een reis door een ondergrondse tunnel , die begon in een ondergrondse ruimte in het Bucegi gebergte in Roemenië en uitmondde in een afgesloten ruimte onder het plateau van Gizeh.  Die reis is ergens begin van de jaren 2000 gemaakt. 

In de "geheime" kamer bevond zich inderdaad holografische apparatuur die exact voldeed aan de beschrijving van Cayce , maar ook een tijdcapsule  die het mogelijk maakte om "tijdreizen" te maken en een anti-zwaartekracht plateau waarop iemand kan zitten en zich voortbewegen. Zie onderstaande schematische tekening.
Dit wereldnieuws wordt echter niet in de openbaarheid gebracht door een geheime afspraak tussen de Verenigde Staten en de regering  van Roemenië, zoals ook alle ontdekkingen over Ufo's en buitenaardse beschavingen tot nu toe doodgezwegen wordt. Gelukkig zijn er steeds meer  openbaarmakingen dankzij nieuwe informatie van "insiders", die uiteindelijk uit de school klappen . 
  
   
Overzicht van de sfinx en piramide en ondergrondse occulte kamer, met de  Hall of Records.
    
 

De transparante halve cilinder in het midden op een platform is de tijdcapsule.
Aan de wanden zijn metalen platen met data die driedimensionale films
 projecteren over de mensheidsgeschiedenis.

Geen opmerkingen: